top of page
Поиск
  • Фото автораenglish is the new black

Топ-7 сайтів для вивчення англійської мови за допомогою пісень




Будь-яке навчання є ефективнішим, коли нам весело, коли новий матеріал засвоюється у процесі гри або квесту. Наприклад, багато хто зізнається, що вивчив чи покращив рівень володіння англійською, слухаючи пісні та самотужки їх перекладаючи. Англомовні пісні не лише є чудовим джерелом “живої” мови, а й дозволяють тренувати одразу декілька мовних навичок.

Коли ви починаєте вивчати нову мову, то маєте справу зі звуками, які невластиві нашому мовленнєвому апарату. Прослуховуючи пісні англійською, а також виконуючи їх, ви мимоволі звикаєте до нових звуків та вчитеся вимовляти їх правильно. Саме у такий спосіб можна вловити ритм мови, навчитися розставляти смислові акценти. Лексика з пісень засвоюється набагато легше, ніж зі словника, бо приспіви повторюються по декілька разів.


Вивчати іноземну мову за допомогою пісень можуть і діти, і дорослі. В мережі є безліч сайтів з текстами пісень. Та краще шукати спеціалізовані веб-сторінки, де можна одночасно слухати та перекладати улюблені англомовні пісні й одразу перевіряти засвоєння матеріалу. До вашої уваги добірка з семи таких сайтів із найбільш зручним інтерфейсом та завданнями для вивчення англійської.


Перед тим, як братися за вивчення англійської за піснями, потрібно засвоїти базовий музичний вокабуляр. Language Guide – найкращий аудіовізуальний інтернет-словник для тих, хто вивчає англійську мову. Тут можна ознайомитись із ключовими музичними термінами англійською.


У музичному розділі лабораторії Інтернет-читання англійською мовою ELLO можна слухати популярні пісні. До деяких пісень додані спеціально розроблені вправи, які тренують вимову та допомагають засвоїти лексику.



Cайт Lyrics Mode – перевірене джерело точних текстів пісень. Саме звідси найзручніше роздруковувати слова пісень для подальшої роботи зі словниками та вимовою.


Цей ресурс сподобається усім музичним гурманам, які вивчають англійську. Тут можна знайти популярні англійські пісні гуртів The Beatles, Monkeys та Луї Армстронга з пропущеними словами рядків. Під час прослуховування музики потрібно заповнити пропуски, а потім натиснути “перевірити себе” та дізнатися, як ви сприймаєте тексти пісень на слух.


На сайті Mondos: Song Lessons є приклади використання пісень під час уроків англійської мови. Матеріал розрахований для вчителів, однак для тих, хто вивчає мову самостійно, це також стане корисним ресурсом.


Ресурс Lyrics training – ідеальний для самостійної роботи з популярними піснями. Виберіть пісню, виберіть рівень знань – від новачка до “просунутого”. Слухайте пісню, заповнюючи по ходу пропущені слова. Музика зупинятиметься, а ви здобуватимете бали.



А на цьому сайті можна створити власного виконавця, стати автором музики та слів. Вивчаючи англійську таким чином, маєте можливість справді весело провести час, особливо якщо робити це з друзями чи колегами.

Отримуйте задоволення від навчання, а “співоче” вивчення мови допоможе швидше здолати мовний бар’єр. Не соромтеся говорити англійською, лише практикуючи та помиляючись ви будете просуватися далі до своєї мети


5 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page